De nieuwbouw

Jarenlang hebben wij ervaren hoe lastig het is, als dat wat je kinderen wilt bieden niet past binnen de omgeving die je daarvoor beschikbaar hebt. Daarom is het (voorlopig) ontwerp van dit integraal kindcentrum (IKC) tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen architect en gebruikers. Met ‘IKC Heeswijk’ tot resultaat! 

Geborgenheid is wat ons IKC kinderen wil bieden. Gedurende hun jongste jaren worden zij letterlijk omarmd door de ronde muren van het gebouw. Wanneer zij daar aan toe zijn, biedt het IKC kinderen steeds meer ruimte binnen een helder kader. 
 
Het speelse karakter van kinderen komt tot uitdrukking in de verspringende lades binnen het kader, die hun leergierigheid en ontdekkingsdrang zo treffend vangen. 
 
Maar kijk ook eens naar de lades; allemaal uniek en toch met elkaar een prachtig geheel. Precies zoals wij dat wensen voor ieder kind binnen het IKC. 
 
Wij zijn ontzettend blij dat dit gebouw – van buiten af bezien – al zo duidelijk tot uitdrukking brengt wat ons IKC kinderen wil bieden.

Nieuwsgierig naar hoe dit er in de dagelijkse praktijk uit gaat zien?
Wij hopen u en uw kind(eren) snel te mogen verwelkomen voor nog veel meer verrassingen!

Wanneer wij precies naar het tijdelijk onderkomen op de Oranje Nassaustraat 1b verhuizen is nog niet definitief. Wij verwachten dat de Gemeente ons daarover rond de herfstvakantie duidelijkheid kan geven. Zodra wij in het tijdelijk onderkomen zitten wordt er gestart met het afbreken van het oude gebouw en de gymzaal om ruimte te maken voor een prachtig nieuw gebouw.

In december 2020 (Kerstvakantie) verwachten wij naar de nieuwbouw te kunnen verhuizen.